Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ за смяна на вентилатор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ за смяна на вентилатор

Здравейте колеги, имам малък голям проблем. Изгоря ми вентилатора... който духа в купето. Купих си нов (втора употреба естествено), махнах буксата ... работи поерфектно. Дотук добре... обаче може ли някой да ми обясни как се сваля гадния вентилатор. Цял ден вися под капака и не мога да разбера откъде да го откопчая за да го сваля. Трябва ли да се сваля климатика до него или не? Видях в сервиз мануала че има някви щипки които го държат, обаче нямам достъп до тях. А и мануала е за старата а аз съм със суперката... може да има разлики. Помагайте, що да сторя... Дано не се налага да махам климатика
    Alfa Romeo 164 Super TD '94 - sold
    Alfa Romeo 164 2.0 Twin Spark '91 - will be revived
    ... и двете зелени

Оправих го най-накрая. Голям зор беше... Събота и неделя отидоха докато го сменя. Благодарение на Boby разбрах че трябва да се свали само металната преграда облепена с фолио между двигателя и купето. Климатика не се сваля, само се помества, за целта трябва да се развият ботовете които го държат. След това се бърка под вентилатора, и се разтварят 2те щипки отстрани които го държат. Звучи лесно... но как сме го вадили 3-ма души само аз си знам. Да не му се случва на някой.
    Alfa Romeo 164 Super TD '94 - sold
    Alfa Romeo 164 2.0 Twin Spark '91 - will be revived
    ... и двете зелени

Comment

Боби има да го черпим и двамата,и на мен ми помага с радиаторчето още в първите дни с тая алфа.
      Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Усещам,че ще се напивам здравата
        Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
        Opel Astra J
        ex:
        Alfa Romeo 164 2.5TD
        Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
        Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Аз съм го свалял 2 пъти един път за вентилатора и втория за радиатора . Много е готино :P :P :P . В Италсервиз ми искаха 250 лв преди 3 години. И да ми източат фреона
          CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
          Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Първоначално публикувано от Andrew
            Да не му се случва на някой.
            На мен ми се случи и тъкмо се чудих как ще стане.Моя е почти изгорял, но все още се върти.
            Alfa164 T.S 148++ HP
            Alfa156 T.S 144 - коня, ама на хартия.

Comment

Първоначално публикувано от 136
              Аз съм го свалял 2 пъти един път за вентилатора и втория за радиатора . Много е готино :P :P :P . В Италсервиз ми искаха 250 лв преди 3 години. И да ми източат фреона
              За събиране на фреона на мен ми взеха 10лв и то скъпчии
              Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

И за какво го точите тоя фреон като кутията с изпарителя не се сваля?
                Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                Opel Astra J
                ex:
                Alfa Romeo 164 2.5TD
                Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Working...
                X